Aventurijn

AVENTURIJN

Aventurijn is vaak groen van kleur en lijkt te glinsteren door kleine mineraalinsluitsels. Aventurijn kan ook in andere kleuren voorkomen zoals blauw, rood, oranje/geel en paars.
Aventurijn werkt voornamelijk op het Hart Chakra (4e Chakra, Anahata)
Sterrenbeeld dat bij Aventurijn hoort: Stier, Tweelingen, Maagd

Aventurijn, Edelsteen, Ruwe Steen, Aventurine

Aventurijn is onze kleine geluksbrenger. 
De steen staat bekend om het brengen van welvaart. Het is een steen die je kan helpen met het zetten van doelen en het manifesteren ervan. Het geeft zelfvertrouwen in nieuwe situaties, brengt blijdschap, optimisme en levenvreugde. 

Aventurijn wordt vaak gebruikt in rituelen om geld aan te trekken vanwege haar werking om voorspoed en overvloed aan te trekken. Hierom kun je een Aventurijn ook bij een plant leggen om de groei te bevorderen.

Groene Aventurijn heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het geeft emotionele rust, helpt met los laten en zorgt daarvoor dat malende gedachten meer naar de achtergrond verdwijnen. Hierdoor is Aventurijn ook een fijne steen voor op de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen. Driftige buien verminderen door het (her)vinden van innerlijke balans waardoor de zelfbeheersing niet meer zo snel wordt verloren. Groene Aventurijn is een hartopener, heelt hartzeer en door de kalmerende werking bevorderd het een tevreden gevoel.

Aventurijn is vanwege haar zachte energie ook een geschikte steen voor kinderen. 

Aventurijn heeft fysiek een gunstige werking op de bloedsomloop en vetstofwisseling. Ben je eindelijk van die koude handen en voeten af :)

AVENTURIJN SCHOONMAKEN EN OPLADEN

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd worden.

Lees voor uitgebreide informatie de pagina over schoonmaken en opladen van edelstenen.