De Zenzusters Agenda

Zenzusters gaat voor jou op zoek naar magische activiteiten! Hieronder vind je per maand de magische activiteiten (zoals ceremonies, cirkels, cursussen en maanvieringen) die onze Zenzusters voor jou organiseren, of activiteiten die wij zelf erg leuk vinden. Via de knop [Meer informatie] onder elke activiteit ga je direct naar de webpagina van de Zenzuster zelf of van een partner waarmee de activiteit georganiseerd wordt voor meer informatie of om je direct in te schrijven. Lekker overzichtelijk op één pagina. Dus leg je agenda klaar en plannen maar!

Agenda November

ZA 05 NOV 2022: CACAO CEREMONIE MET SJAMANISTISCHE DRUM met NAZ- Heemskerk 

Hervind de verbinding met je hart, word één met je lichaam en Ziel en laat je gedachten op de achtergrond komen. Creëer ruimte om te zijn. Te zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie.

In deze drie uur durende ceremonie, gaan we aandacht besteden aan het hervinden van onze energie, met bewuste momenten van verbinding bewegen we met onze ware natuur. We bewegen met spirit, in een gereinigde en veilige setting, waar we onze diepere lagen kunnen aanraken en het oude en emoties van ons kunnen afschudden. We gaan ademen, dansen, zingen en voelen.....

Locatie: Ajna Tempel, Heemskerk
Tijd: 14:00 - 17:00
Uitwisseling:  €66,-
Meld je van te voren even aan.

Meer info

ZA 05 NOV 2022: (ANKH) CHAKRAHEALING, TAROT EN NUMEROLOGIE met HILDE en STEPHANIE- Haarlem

Hilde  en Stephanie zitten vandaag op de spirituele wellness beurs in Haarlem om jou kennis te laten maken met (Ankh) Chakra Healings, Tarot en Numerologie tijdens korte kennismakingsconsulten.

Locatie: Reinaldapark, Haarlem
Tijd: 11:00 - 17:00
Voor meer info, volg de link hieronder

Meer info

ZO 06 NOV 2022: (ANKH) CHAKRAHEALING, TAROT met HILDE- Haarlem - 

Hilde zit vandaag op de spirituele wellness beurs in Haarlem om jou kennis te laten maken met (Ankh) Chakra Healings, Tarot  tijdens korte kennismakingsconsulten.

Locatie: Reinaldapark, Haarlem
Tijd: 11:00 - 17:00
Voor meer info, volg de link hieronder

Meer info

ZO 06 NOV 2022: CHAKRAHEALING EN NUMEROLOGIE met STEPHANIE- Oudkarspel - 

Stephanie zit vandaag op de infinity spirituele beurs in Oudkarspel om jouw kennis te laten maken met Chakra Healings en Numerologie tijdens korte kennismakingsconsulten.

Locatie: Oudkarspel

Voor meer info, volg de link hieronder

Meer info

ZO 13 NOV 2022: MENARCHE: HOE HET ALLEMAAL BEGON - met SANDRA- HEEMSKERK - 

In deze vrouwencirkel stappen we terug in de tijd. We bezoeken het moment van menarche, de eerste bloeding. Een moment van initiatie waarin jij als meisje de overgang maakte van je leven zonder cyclus naar een leven met een cyclus.

De manier waarop je destijds die overgang hebt gemaakt kan een grote invloed hebben op op je huidige relatie met je cyclus. Zelfs als de cyclusjaren al achter je liggen kan het je beletten volledig de vruchten te plukken van wat de cyclus je te bieden had toen die nog bij je was. Hoe zou het zijn om het meisje van toen opnieuw te ontmoeten?

 

Deze vrouwencirkel is ook toegankelijk voor vrouwen die een onregelmatige cyclus of geen menstruatiecyclus (meer) hebben. 

 

Locatie: Ajna Tempel, Heemskerk
Tijd: 15:00 - 17:00
Uitwisseling:  €35,-
Meld je van te voren even aan.

Meer info

VR 18 NOV 2022: START BUIKDANS & YOGA met JAMILA EN JANET - BEVERWIJK

Vanaf 18 november starten Jamila en Janet met een combinatie van buikdans en yoga. Op de vrijdag kom je heerlijk tot jezelf, laat de week achter je, zak in jouw eigen energie en laat je vanuit daar meevoeren op de muziek. Opgewekt door de ongrijpbare tederheid van de Arabische rietfluit, het verlokkende getokkel van de oud, de heimwee van de accordeon of de krachtige ritmes van darabukka en tabla wordt je uitgenodigd om jouw emoties te uiten in dans.

Je begint met yoga, waarna Jamila je de technieken van het buikdansen leert en we eindigen met een cooling down van yoga en meditatie. 

Locatie: Studio O, Beverwijk
Tijd: 19:15 - 21:45
Uitwisseling:  €20,- of een strippenkaart van 10 keer voor  €170 
Meld je van te voren even aan.

Stuur een mail om je aan te melden

ZA 19 NOV 2022: YIN YOGA EN KLANKREIS met NAOMI VD WERFF- HEEMSKERK - 

Deze les combineert herstellende en rustgevende klanken met de kracht van Yin Yoga. Het doel is om jou vrij van stress en spanning weer op je pad te sturen met een dikke glimlach op je gezicht!

Naomi neemt je deze middag mee in een heerlijke, extra lange yin yogales waarbij de houdingen gericht zijn op het naar binnen keren met je aandacht en intunen op jouw lichaam. Eenmaal in de houding zal Naomi rondlopen om jou te assisteren waar nodig.

Ondertussen neemt Silvia je mee in een betoverende klankreis met klanken van onder andere klankschalen, oceandrum en een handpan. De combinaties van deze klanken zorgt echt voor een magische ervaring!

 

Locatie: Ajna Tempel, Heemskerk
Tijd: 14:0 - 16:30
Uitwisseling:  €45,-
Meld je van te voren even aan.

Meer info

WO 23 NOV 2022: KNOOPMAGIE: INTENTIES ZETTEN met JANET- BEVERWIJK - 

Een creatieve workshop met een vleugje magie!

Magie zit gewoon verweven in ons dagelijks leven, als je weet waar je moet kijken. In deze workshop zetten we eerst de energie. Vervolgens leer je een aantal basisknopen Macramé en maak je onder begeleiding van Janet een planthanger waar je jouw intenties in verweeft. 

Op 23 november is het nieuwe maan. Een mooi moment om intenties te zetten, zaadjes te planten en nieuwe energie te verwelkomen. 

Locatie: Zenzusters Atelier, Beverwijk
Tijd: 19:00 - 21:30
Uitwisseling:  €30,-
Meld je van te voren even aan.

Meld je aan via de mail

ZA 26 NOV 2022: POP-UP YIN EN YOGA NIDRA met SANDRA

Via Yoga Nidra ontdek je een diepe innerlijke rust waarvan je misschien niet eens wist dat je die in je draagt. Je ademhaling vertraagt, je hersengolven veranderen van frequentie en ook je hartslag wordt langzamer. Je hele lichaam komt in een herstelmodus terwijl jij op innerlijke reis bent.

Yoga Nidra brengt je in een staat van diepe ontspanning en is heerlijk voor het slapen gaan. In combinatie met een aantal Yin houdingen, houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden, is deze les echt om te relaxen.

Tijd: 19:30 - 20:45
Locatie: Yoga studio Kokos
Uitwisseling: Een les van je abonnement of €15,-

ZO 27 NOV 2022: MENOPAUZE: DE FINALE met SANDRA- HEEMSKERK - 

In deze vrouwencirkel ontmoeten we de Menopauze. Een fase van initiatie waarin jij als vrouw de overgang maakt of gemaakt hebt van je leven met een cyclus naar een leven zonder cyclus. De Menopauze is als het ware een afstudeerfase, waarin alle wijsheid uit je cyclusjaren gerijpt is.

Maar voordat je bij de Menopauze aanbeland beleven vele vrouwen een hobbelige weg vol uitdagingen. Mentaal, fysiek en spiritueel. Door de medische wetenschap en media vaak bestempeld en benadrukt als een fase vol met (ziekte)symptomen, van slapeloosheid tot opvliegers.
Wil jij ontdekken hoe het is om met een nieuwe blik naar deze fase in je leven te kijken en het te beleven? Doe met ons mee!


Locatie: Ajna Tempel, Merel 415, Heemskerk
Tijd: 15:00 - 17:00
Uitwisseling:  €35,- Van te voren aanmelden noodzakelijk.

Aanmelden

Agenda December

IEDERE VRIJDAGAVOND: BUIKDANS & YOGALESSEN met JAMILA en JANET - Beverwijk

Iedere vrijdag avond organiseren Jamila en Janet lessen met een combinatie van buikdans en yoga. Op de vrijdag kom je heerlijk tot jezelf, laat de week achter je, zak in jouw eigen energie en laat je vanuit daar meevoeren op de muziek. Opgewekt door de ongrijpbare tederheid van de Arabische rietfluit, het verlokkende getokkel van de oud, de heimwee van de accordeon of de krachtige ritmes van darabukka en tabla wordt je uitgenodigd om jouw emoties te uiten in dans.

Je begint met yoga, waarna Jamila je de technieken van het buikdansen leert en we eindigen met een cooling down van yoga en meditatie. 

Locatie: Studio O, Beverwijk
Tijd: 19:15 - 21:45
Uitwisseling:  €20,- of een strippenkaart van 10 keer voor  €170 
Meld je van te voren wel even aan.

Instromen kan op elk moment. Stuur een mail om je aan te melden

VR 9 DEC 2022: REMEMBRACE OP KERSTMARKT HAARLEM

Op vrijdag 9 december staat Stephanie van Remembrace op de Haarlem Kerstmarkt in het centrum van Haarlem/ Het kraampje van Stephanie staat in de Koningstraat. Verkoop van haar handgemaakte verzorgingsproducten zoals olietjes, scrubs en meer, edelstenen, kruiden kaarsen en krachtflesjes.

Gratis entree, van 10.30u tot 20.00u.

ZA 10 DEC 2022: ZENZUSTERS IN HET KERSTDORP UITGEEST

Op zaterdag 10 en zondag 11 december vind je de Zenzusters kraam op de Kerstmarkt van Uitgeest.

Een echt kerstdorp in het historische centrum van Uitgeest met een ijsbaan, kinderatracties, de kerstman, diverse koren en een podium met muziek. Schaatsen is gratis voor bezoekers. 

Het hart van het kerstdorp is op een charmant pleintje met daaromheen kramen met bijzondere deelnemers en inspirerende producten. Het kerstdorp vindt plaats op zaterdag 10 december van 14.00 tot 21.00 en zondag 11 december van 12.00 tot 19.00 uur.

ZA 10 DEC 2022: MIDDAG MET LIEFDE EN AANDACHT met NICOLETTE - Beverwijk

Een Middagje Met Liefde en Aandacht is een mini-retraite. Een rustpunt in de maand, op de tweede zaterdagmiddag. Tijd voor jezelf. Iedere middag bestaat uit andere onderdelen. Ieder reisje is anders. Maar de bestemming is altijd thuiskomen bij jezelf.

Er is plek voor 6 deelnemers. Je kunt je altijd op de reservelijst laten plaatsen.

Wat? De werktitel van dit Middagje is 'Het hoeft allemaal niet zo groots'. Hoe bewaar je de rust in deze feestmaand?

Hoe? We gaan ontspannen aan de slag, met een flinke portie mindfulness; een beetje creativiteit en het delen van ervaringen.

Kosten? Pay what you want (jij bepaalt wat je betaalt) - Vrijwillige bijdrage in de spaarpot.

Gun jezelf dit Middagje Met Liefde en Aandacht!

Tijd:15:30 - 17:30
Locatie:de Coachzolder
Uitwisseling:Pay what you want (jij bepaalt wat je betaalt) - Vrijwillige bijdrage in de spaarpot.

Aanmelden doe je hier

ZO 11 DEC 2022: ZENZUSTERS IN HET KERSTDORP VAN UITGEEST

Op zaterdag 10 en zondag 11 december vind je de Zenzusters kraam op de Kerstmarkt van Uitgeest.

Een echt kerstdorp in het historische centrum van Uitgeest met een ijsbaan, kinderatracties, de kerstman, diverse koren en een podium met muziek. Schaatsen is gratis voor bezoekers. 

Het hart van het kerstdorp is op een charmant pleintje met daaromheen kramen met bijzondere deelnemers en inspirerende producten. Het kerstdorp vindt plaats op zaterdag 10 december van 14.00 tot 21.00 en zondag 11 december van 12.00 tot 19.00 uur.

ZO 18 DEC 2022: POP-UP YIN & YOGA NIDRA met SANDRA - Beverwijk

Via Yoga Nidra ontdek je een diepe innerlijke rust waarvan je misschien niet eens wist dat je die in je draagt. Je ademhaling vertraagt, je hersengolven veranderen van frequentie en ook je hartslag wordt langzamer. Je hele lichaam komt in een herstelmodus terwijl jij op innerlijke reis bent.

Yoga Nidra brengt je in een staat van diepe ontspanning en is heerlijk voor het slapen gaan. In combinatie met een aantal Yin houdingen, houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden, is deze les echt om te relaxen.

Tijd: 19:30 - 20:45
Locatie: Yoga studio Kokos
Uitwisseling: Een les van je abonnement of €15,-

VR 23 DEC 2022: RESONANTIE YOGA met SYLVIA BRANDSE - Beverwijk

Zangeres en zangdocente Sylvia Brandse laat je jouw je eigen geluid ontdekken en laat je voelen wat het met je doet om jezelf te laten horen. Deze workshop heeft niet perse te maken met muziek maken of zingen. We maken een zintuigelijke reis. We gaan samen geluid maken, trilling voelen (in je lichaam en daarbuiten) en klanken beleven. Door herhaling en het aanbrengen van variaties. We zoeken daarnaast de verstilling op door middel van yoga en begeleide meditatie. Een mooi moment om jezelf cadeau te doen, zo vlak voor de kerstdagen!

Tijd: 19:30
Locatie: de Coachzolder
Uitwisseling: €25,-

Meld je hier aan

VR 30 DEC 2022: WISDOM WALK met NICOLETTE - Castricum

Tijdens een Wisdom Walk maak je een mindful wandeling in stilte, met aandacht voor het lopen en de omgeving. Op verschillende plaatsen staan jullie stil. Nicolette stelt je dan een (filosofische) vraag ter overdenking, waarop je jouw antwoord kort op papier noteert.

Jullie besluiten -indien mogelijk- de wandeling met het drinken van een kop thee, ook in stilte. Daarna is er -vrijblijvend- ruimte om je ervaringen te delen. Zo ben je aan het eind van je wandeling een beetje wijzer geworden – over jezelf.

Locatie: Huize Koningsbosch, Castricum
Tijd: 14:00 - 16:00
Uitwisseling: €15, van te voren aanmelden noodzakelijk.

Meer informatie

ZO 18 DEC 2022: NUMEROLOGIE EN CHAKRA HEALING met STEPHANIE - Koog aan de Zaan

Zondag 18 december staat Stephanie van Remembrace op de Spirituele Kerstmarkt in Koog aan de Zaan voor korte kennismakingsconsulten Numerologie en Chakra healing.

Tijd: 11.00u tot 17.00u. 
Locatie: Wezelstraat 17, Koog aan de Zaan
Uitwisseling: Entree €5,- van

Agenda Januari

IEDERE VRIJDAGAVOND: BUIKDANS & YOGALESSEN met JAMILA en JANET - Beverwijk

Iedere vrijdag avond organiseren Jamila en Janet lessen met een combinatie van buikdans en yoga. Op de vrijdag kom je heerlijk tot jezelf, laat de week achter je, zak in jouw eigen energie en laat je vanuit daar meevoeren op de muziek. Opgewekt door de ongrijpbare tederheid van de Arabische rietfluit, het verlokkende getokkel van de oud, de heimwee van de accordeon of de krachtige ritmes van darabukka en tabla wordt je uitgenodigd om jouw emoties te uiten in dans.

Je begint met yoga, waarna Jamila je de technieken van het buikdansen leert en we eindigen met een cooling down van yoga en meditatie. 

Locatie: Studio O, Beverwijk
Tijd: 19:15 - 21:45
Uitwisseling:  €20,- of een strippenkaart van 10 keer voor  €170 
Meld je van te voren wel even aan.

Instromen kan op elk moment. Stuur een mail om je aan te melden

ZO 15 JAN 2023: JE MENSTRUATIE ALS KRACHTBRON (HER)ONTDEKKEN met SANDRA- De Meern

Door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en die nieuw leven in te blazen, zul je merken hoe je je niet alleen van binnenuit meer verbonden voelt, maar ook hoe de maan(cyclus) en de jaargetijden meer betekenis krijgen in je leven. 

Doe mee en (her)ontdek de vrouwelijke kracht in je eigen cyclische aard.

​In deze vrouwencirkel word je uitgenodigd met een nieuwe blik naar je eigen cyclus te kunnen kijken. Je licht als het ware de sluier die vaak ontstaan is door negativiteit en pijnlijke ervaringen, om de magie te (her)ontdekken die de sluier al die jaren verborgen voor je heeft gehouden.

 

Locatie: De Meern
Tijd: 15:00 - 17:00
Uitwisseling:  €35,-
Meld je van te voren even aan.

Meer info