Prachtige vrouw tekent op graffiti muur, Gladys Vianen

Gladys

"Zingen hoort bij ons mens-zijn, het is even natuurlijk als adem halen"Dat is het levensmotto van Gladys, onze Zenzuster met classic soul. Gladys is van mening dat iedereen kan zingen. Zelf zingt ze haar hele leven al. Haar grootste passie is dan ook zingen en muziek. Zo heeft zij al meer dan een decennium zangles bij Yvette Dekker van Muziekacademie Amsterdam en zingt zij in het grootste gemengde koor van Beverwijk.

"Ik weet dat zingen helend kan zijn voor een mens. Het gaat niet om de ingewikkelde toonladders of leuk liedjes zingen met mensen, maar die stem in al haar vrijheid laten klinken. Juist dìe authentieke stem, zonder poespas: rauw en onbeteugeld, daar ben je naar op zoek. Die wil ik horen in al haar pracht en praal"Daarom is Gladys de therapeutische kant opgegaan van de muziek.Ik gaf al les in ademhalingstechnieken en zangles aan patienten, en zag hoeveel baat zij daarbij hadden dat smaakte naar meer."Gladys heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de Psychiatrie. Momenteel werkt zij als Psychiatrisch verpleegkundige in een ziekenhuis waar zij  workshops geeft in ademhaling en ontspanningsoefeningen en visualisatie. De meeste patienten in deze workshops zijn vrouwen die veel hebben meegemaakt. Met stembevrijding zet zij de therapeutische kant van muziek en stemgebruik in om op een positieve en diepgaande manier klachten aan te pakken. In 2022 is zij begonnen met het opzetten van haar eigen praktijk Stem&Ritme. Binnenkort heeft zij ook een eigen website.

Naast stembevrijding gaf Gladys workshops buikdansen in blijf-van-mijn-lijfhuizen."Maar niet alleen daar, hoor. Ook op het strand en in buurthuizen, heel afwisselend en multi-cultureel"

Gladys:
"Buikdans is een mooie manier om met je lichaam en emoties te werken; je creëert een stuk bewustwording in het lichaam. Het leren accepteren van jouw lichaam in al haar schoonheid en beperkingen, het (her)ontdekken van je sensuele vrouwelijke kanten en het samen zijn met andere vrouwen; dansen en vreugde delen. Dàt werkt helend voor de ziel."

 • Lachende vrouw met bloem in krullend haar, Gladys Vianen, Buikdansworkshops, Buikdansles

  Buikdans Workshops

  Gooi je haar los en stamp met blote voeten op de grond: Laat de oervrouw in jezelf naar boven komen, jouw wild.
  Vind de weg naar jouw sensuele zelf en ontdek de helende kracht van het buikdansen. Dansen werkt helend, de ritmische bewegingen brengen je in vervoering, met blote voeten stampen werkt aardend maar het wiegen met de heupen maakt nog het meest los: wist je dat trauma zich vastzet in de heupen? Laat los en geniet!

  Trek gemakkelijke kleding aan waarin je goed kunt bewegen en neem een mooie rok mee.


  Data & Locaties wisselend, houd de agenda in de gaten

  Zie agenda 
 • Microfoon stembevrijding

  Stembevrijdingstherapie

  Laat je stem horen!

  Onze stem is net als onze ogen een spiegel van de ziel.

  Gedurende heel ons leven wordt de manier waarop we onze stem uiten beoordeeld zelfs ingeperkt of afgekeurd.

  Zo komt het dat wij onze stem niet altijd meer laten horen bang voor afwijzing of uitsluiting

  We gaan ons daardoor inhouden en we worden onvrij.

  Met intense workshop stembevrijding  van Gladys wordt je bevrijdt van deze remmingen.

  Gladys is het instrument om jouw stem op te laten horen. Je gaat zuchten, je gaat lachen  je krijgt de neiging om te gaan schreeuwen of zelfs te brullen, wordt bevrijd van remmingen en laat je stem horen: hier ben ik!

  Maak een afspraak