Edelstenen van A-Z

Onder deze pagina vind je een overzicht van alle Edelstenen die wij momenteel in de webshop aanbieden of hebben aangeboden. De beschrijvingen van de edelstenen laten wij in dit blog gewoon staan, dus ook al is jouw steen niet meer in de webshop te verkrijgen, dan kun je altijd nog de beschrijving hier terug vinden. (Of als je gewoon een beschrijving zoekt). 


EDELSTENEN EN HALF EDELSTENEN

De stenen die worden aangeboden via Zenzusters worden ook wel halfedelstenen genoemd. Dat komt omdat vroeger alleen diamant, robijn, saffier en smaragd edelstenen genoemd mochten worden. Ook al deden sommige andere stenen niet onder wat betreft schoonheid, zeldzaamheid en waarde werden deze toch halfedelstenen genoemd. In sommige beschrijvingen vind je daarom vaak nog een beschrijving als (half) edelsteen. Toch is dit niet meer juist. Tenminste, dat leert Wikipedia ons. De term halfedelsteen wordt officieel niet meer gebruikt sinds 1967. 

Jippie voor ons dus! Wij verkopen gewoon edelstenen.  

DE HELENDE WERKING VAN EDELSTENEN

Het is natuurlijk fijn om een mooie edelsteen bij je te dragen of op een prominente plek in huis te zetten, maar naast dat ze mooi staan wordt er van edelstenen beweerd dat ze een helende werking hebben. Maar hoe zit dat dan precies?
Zonder er te diep op in te gaan willen we je met deze korte uitleg een kleine basis meegeven.

Een steen of kristal is qua atomaire structuur een van de stabielste vormen van materie op aarde en kan daardoor goed weerstand bieden tegen energie van buitenaf. Zo werden voorheen in horloges kwarts gebruikt omdat hiermee een stabiele trilling opgewekt kon worden. Deze trilling, of ook wel frequentie, is waar o.a. in de edelstenentherapie gebruik van wordt gemaakt. Doordat de frequentie van een steen stabieler is dan de frequentie van een mens wordt gedacht dat als een steen lang genoeg in het energieveld van een mens wordt gehouden, deze de energietrilling overneemt. Daarom wordt vaak aangeraden om een steen minimaal 2 weken te bij je dragen.

NOG EVEN DIT (EN EEN DISCLAIMER)

Er zijn bestaan enorm veel variaties van (edel)stenen, ieder met een eigen werking. De werkingen van stenen zoals hieronder, in boeken of op andere websites beschreven is een fijne leidraad. Vaak merk je ook dat als je intuïtief een steen kiest en daarna de beschrijving leest dat je een steen hebt gekozen die op dat moment van toepassing is. Geloof daarom in jouw eigen magie. Mediteer met jouw gekozen steen, verbindt je met haar energie en voel wat de steen voor joù kan betekenen in plaats van de beschrijving van een ander te volgen. Bovendien helpt deze manier van verbinden met jouw gekozen steen je in de verdieping van jouw spiritualiteit.

Een steen is een hulpmiddel en geen wondermiddel. Zie de steen ook als zodanig en neem bij serieuze medische of psychische klachten contact op met jouw arts.