Maansteen

MAANSTEEN

De bekendste maansteen is de regenboogmaansteen, de witte versie met vaak sporen van toermalijn. Maar de maansteen is er in vele kleuren: roze, grijs, beige, groen en zelfs zwart

Maansteen werkt voornamelijk op het Sacraal Chakra (2e Chakra, Swadhisthana) maar ook op het Derde Oog Chakra(6e Chakra, Ajna).

Sterrenbeeld dat bij Maansteen hoort: Vissen, Kreeft en Schorpioen

Maansteen, Moonstone, Oranje, Grijs, Orange Moonstone, Grey Moonstone, Geborgenheid, Spiritueel, Edelstenen, Gemstones, Edelsteen, Gemstone

De maansteen wordt vanwege haar gloed in verband gebracht met de maan, het vrouwelijke, de emotie. En daarmee heb je meteen de essentie van de werking van de steen. 
Hoewel maansteen een alleskunner is en precies ziet wat jij nodig hebt, is ze vooral een versterker van de vrouwelijke energie. Ze verzacht, ze koestert en ze geeft geborgenheid. 
Een goede steen bij angsten, verbittering of andere sterke emoties omdat ze de scherpe randjes wegneemt. 
Uitstekende helper bij typisch vrouwelijke kwalen, maar voor alle seksen goed om vrouwelijke en mannelijke energie in balans te krijgen. 

Ze versterkt de intuïtie, je band met jouw spirituele kant en helpt je dieper in meditatie te gaan. 

Daarbij is deze steen met haar zachte vrouwelijke kracht een fijne steen voor dames die zwanger zijn of zwanger proberen te worden. Verbetert de vruchtbaarheid en laat bevallingen makkelijker verlopen.

MAANSTEEN SCHOONMAKEN EN OPLADEN

Maansteen kan op alle manieren worden schoongemaakt, en houdt natuurlijk het meest van opladen in de volle maan.

Lees voor uitgebreide informatie de pagina over schoonmaken en opladen van edelstenen.